martes, 19 de julio de 2011

El sou dels alcaldes a debat


http://www.tv3.cat/videos/3626970/El-sou-dels-alcaldes-a-debat
Alcalde per 500 euros al mes

Santa Susanna va aprovar divendres el cartipàs municipal amb una novetat prou significativa: cap dels regidors del govern de majoria absoluta de CiU cobrarà un sou. L'alcalde, Joan Campolier, ja havia avançat en campanya que aquesta era la seva intenció, tenint en compte la mala situació econòmica que viu l'Ajuntament, però, tot i això, per suavitzar en part el sacrifici el ple va aprovar per unanimitat una assignació mensual per edil de 500 euros en concepte de dietes i despeses vàries. L'alcalde va recordar que tots els membres del nou govern mantindran la seva feina privada i que dedicaran “moltes hores del seu temps lliure a l'Ajuntament”. En aquest sentit, i per garantir que les diferents àrees i departaments funcionen sense problemes encara que el regidor no s'hi pugui dedicar al cent per cent, el cartipàs inclou la creació d'una nova figura administrativa de suport. Es tracta del col·laborador voluntari, una persona afí a la federació nacionalista –algunes formaven part de la llista en les eleccions– que ajudarà el regidor corresponent on ell no pugui arribar. Joan Campolier també va anunciar la posada en marxa d'un consell de l'alcalde “que assessori en tots aquells temes importants per al municipi”, i la possibilitat de deixar participar el públic durant els plens ordinaris. “Hem de fer més participatius els òrgans de govern i en un moment com l'actual és imprescindible que la ciutadania s'impliqui en tot allò que afecta Santa Susanna”, va assenyalar. Els grups de l'oposició, el PSC i el PP, van estar-hi d'acord, tot i que per a ells la retribució mensual serà de 100 euros.

Publicat a: El Punt 17/07/2011

5 comentarios:

 1. http://mes-edicions.e-noticies.cat/maresme/un-alcalde-del-psc-compensa-la-retallada-55364.html

  ResponderEliminar
 2. Si, como bien dicen esta ley no esta regulada y las asociaciones regularistas, hacen recomendaciones, esta clarísimo, como Juan Palomo, yo me lo guiso y yo me lo como,osea, me lo adapto a mis intereses, unas cuantas clases de teatro, hecho a dos empleados, que con su sueldo compenso el gasto, ahora un poquito de griterio del pueblo, pero la gente se cansará, venga aguantar el tipo, es iguallll ,que nos pongan verdes, luego se olvidaran y nosotros a cobrar y hacer como siempre, lo que nos venga en gana, no hay piscinas, pues que vayan al del vecino, no hay transporte, bueno que se pongan deacuerdo, tambien con el vecino, etc,etc, y tantos etcs. Esta gente sólo sabe quejarse, con lo bien montado que lo tenemos nosotros, "fem poble".

  Marga Silvestre.

  ResponderEliminar
 3. El Parlamento hará incompatible el cargo de diputado y regidor. Arenas tacha la medida de “golpe de Estado al municipalismo”

  http://www.elcorreoweb.es/andalucia/126723/psoe/iu/aprueban/expulsar/parlamento/alcaldes/pp?orden=VALORACION&aleatorio=0.5

  ResponderEliminar
 4. El alcalde de Sant Joan Despí, Antonio Poveda (PSC), ha renunciado a su acta como diputado del organismo para "evitar la acumulación de cargos públicos", ha informado mediante un comunicado.

  http://www.lavanguardia.com/politica/20110711/54183864361/la-diputacion-de-barcelona-tendra-dos-diputados-imputados-por-delitos-medioambientales.html

  ResponderEliminar