lunes, 11 de julio de 2011

Cada vegada menys serveis

Avui he anat a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Canyamars. Això és el que m'he trobat. En horari d'atenció al públic, és clar. Almenys així, segueix constant a la web de l'Ajuntament.


En lloc d'incrementar serveis, els perdem. El més paradoxal és el cartell que hi havia en un dels vidres (idèntic al de Can Massuet), en què s'informava que ja no funcionava el punt TIC. La pregunta és, es pot tancar una cosa que no ha existit mai? Mai ha hagut un punt TIC a Canyamars. Caldrà explicar als polítics el que signifiquen les sigles TIC, PIJ i OAC?


Un apunt. L'any 2010 es van tramitar 68 instàncies des de les Oficines d'Atenció al Ciutadà de Can Massuet i Canyamars. Algunes d'elles, comportaven a desplaçar-se (el treballador) i fer fotografies amb la finalitat d'oferir un MILLOR SERVEI als nostres veïns. Ara els veïns estan obligats a anar a l'Ajuntament de Dosrius.

Un altre tema, és el de correus, un veí ens ha fet arribar el següent missatge:


"Avui he anat a recollir un paquet a Correus a Canyamars, i m'he trobat amb la sorpresa de que ara el dissabte ja no obren. O sigui que ara només podem anar a Correus de dilluns a divendres de 12:00 a 12:30, de manera que si treballes, cada cop que t'arriba un paquet o un certificat, tens dues opcions: o agafar festa o venir expressament de la feina a les 12:00 i entornar-te'n.

He anat a Correus a Dosrius on obren cada dia de dilluns a dissabte pràcticament tot el matí, a preguntar si podia rebre el correu allà en comptes de a Canyamars, i m'han dit que si vull, haig de pagar 66 euros a l'any per tenir un apartat allà. M'ha proposat que tramitem una queixa a Correus a través de l'Ajuntament o a través de l'associació de veïns, perque així ens farien més cas.  S'hi pot fer alguna cosa?
Encara que fos que canviessin l'horari de dilluns a divendres i el posessin a primera hora del matí o a última hora de la tarda.

Gràcies i salutacions"


El següent que serà: el tancament dels ambulatoris de Can Massuet i Canyamars?. Un peatge a la pujada de Can Massuet per la perillositat de les branques que han deixat a la cuneta? Hi ha algú que tingui sentit comú? Hola? Hi ha algú?

Manifest del poble de Dosrius - 10 de juliol de 2011
Els ciutadans i ciutadanes de Dosrius farts de la mala gestió i els excessos de l'equip de govern municipal, hem decidit mostrar el nostre desacord públicament fent aquesta manifestació. Aquest acte d'avui, serà l'inici d'un seguit d'accions amb l'objectiu de provocar un canvi en la manera de fer política municipal. Només ens uneix el desig d’una millor administració i racionalització dels nostres impostos.
El passat 27 de juny de 2011 l’Alcalde Josep Jo i els regidors del PSC-PM i del PP, van presentar una proposta per apujar-se el sou i augmentar el nombre de regidors a percebre compensacions econòmiques. Passant d'un cost total de prop de 700.000 € en el període 2007/11 a gairebé d'un 1.000.000 € pel període 2011/15. Això suposarà un 43 % d'increment. Tot i l'oposició de la resta de forces polítiques amb representació municipal i de multitud de ciutadans que vam assistir al ple, la proposta es va aprovar amb els vuit vots a favor del regidors del PSC-PM i PP.
També aquell dia, L’Alcalde i els mateixos regidors, van buidar de contingut el ple municipal, traspassant gairebé totes les seves atribucions a la Junta de Govern. D'aquesta manera, un petit grup de regidors tenen total llibertat per fer i desfer amb molt poca transparència per a la ciutadania i continuar mal-informant i desorientant a la població del que realment està passant.
Si bé aquest govern és fruit d'unes eleccions democràtiques,  creiem que hi ha un abús de la posició que els dóna la majoria aconseguida amb el pacte entre PSC-PM i PP. Entenem que l'únic objectiu que mostra aquest equip de govern és convertir  la posició de regidor municipal en el seu "modus vivendi" en lloc d'un servei a la comunitat.
Estem convençuts que hi ha moltes altres prioritats al municipi on invertir els diners dels nostres impostos, en lloc dels sous de l’Alcalde o dels regidors de l’equip de govern.
Sense anar més lluny, aquest any no hi ha operativa cap piscina municipal. Per manca de manteniment, en el cas de Dosrius i per abandonament administratiu del projecte d'arranjament en la de Can Massuet.
El camp de futbol de Can Batlle i les seves instal·lacions són les pitjors de tota la comarca. No compleixen amb la reglamentació mínima requerida per a la pràctica de l'esport infantil i per ara no consta cap projecte per millorar-les en els propers anys.
Els efectius de la policia local no poden donar servei nocturn per manca de recursos i a la majoria dels seus membres els manca la titulació de policia.
La recollida de brossa és totalment deficient, tenim carrers i places amb contenidors plens a vessar, per la seva mala ubicació o per una mala planificació de la freqüència de recollida. El tractament que es dóna a la classificació de la brossa és deficient i provoca un extra-cost important pel municipi.
Els carrers de Can Massuet cada vegada estan pitjor i l'equip de govern ens diu que no té diners per a arranjar-los. Fins i tots estan pensant en posar un impost especial per tal de poder-ho fer. Què ha passat doncs amb els diners que hem pagat cada any? En què s'han gastat? Potser també en sous i publicacions "pamfletàries" per mal-informar a la població?.
Aquesta passada setmana, tres dies després de decidir l'augment de sou de l'equip de govern, els beneficiaris d'aquest augment van comunicar sense cap mena de pudor l'acomiadament de dues persones que donaven servei a la comunitat. El tècnic Sr. Jordi Cros i l'arquitecte Sr. Ramón Calonge. L'argument principal per aquests acomiadaments és la manca de recursos econòmics. Com és pot entendre que sí tinguem recursos per augmentar el sou de l'Alcalde i els regidors de l’equip de govern i per altra banda no els tinguem per donar serveis a la comunitat menystenint a dues persones del poble.
Totes aquestes situacions són evidents i del present més immediat. Però també hi ha molts altres problemes que vénen de lluny. Malgrat els anys que aquest Alcalde i molts dels actuals membres de l’equip de govern han tingut per fer-hi alguna cosa, s'ha malversat temps i diners, sense cap aportació positiva. Com la paralització que pateix el procés de recepció de la urbanització de Can Canyamars o el retards en els projectes de construcció de la segona escola de primària i l’institut de secundària.
Per totes aquestes situacions, la ciutadania del poble de Dosrius hem decidit dir:

JA N'HI HA PROU!!! FORA VIVIDORS.
Exigim a l'Alcalde i als regidors de l’equip de govern del poble de Dosrius:
• La immediata rectificació pel que fa a les seves pretensions econòmiques. Definint unes noves quantitats conseqüents amb la realitat econòmica del nostre municipi.
• La immediata rectificació del traspàs de competències a la Junta de govern i retornar al ple la seva capacitat de fer visible a la ciutadania les discussions i decisions de la gestió municipal.
• La immediata readmissió, amb les mateixes funcions, sou i antiguitat dels treballadors acomiadats.
• Comunicació a la ciutadania de l'estat real del punts destacats en aquest manifest amb l'acord unànime i supervisió de totes les forces polítiques del municipi.
INDIGNATS DOSRIUS
 

2 comentarios:

  1. ... i aixó te pinta de ser nomes l'inici.

    Eduard

    ResponderEliminar
  2. Si se ha cerrado un punto Tic que no ha existido nunca, ¿eso que quiere decir? se habrá pedido subvención porque funciona asi noooo, me gustaría que alguien me lo aclarara, gracias.

    Marga Silvestre.

    ResponderEliminar