domingo, 5 de febrero de 2012

Interior activa l'alerta pel risc de nevades a la Catalunya central i el prelitoral

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat a les 14.40 hores d'aquest diumenge el Pla Neucat en fase d'alerta per l'arribada d'un front atlàntic que ja descarrega precipitacions de neu a la Catalunya central i el prelitoral.
Segons les informacions que ha facilitat el Servei Meteorològic de Catalunya, en principi el front ha de creuar de forma ràpida el territori, cosa que fa difícil que la neu prengui en la majoria de llocs on es preveu que descarregui.
Davant aquesta nova situació, Protecció Civil ha demanat extremar la precaució a l'hora de conduir i evitar desplaçaments que no siguin necessaris, o retardar en la mesura del possible els desplaçaments previstos en les zones afectades per la nevada.
Puig dóna per acabat l'episodi de més fred
Aquesta nova alerta s'ha activat després que el conseller d'Interior, Felip Puig, assegurés en declaracions a Catalunya Informació que les temperatures ja han tocat fons i que s'aniran recuperant lentament. Malgrat tot, ha explicat que les temperatures seguiran estant per sota del normal almenys fins dimarts.
El conseller d'Interior també ha assegurat que la normalitat s'haurà restablert del tot ja aquest dilluns a totes les escoles del país. Puig ha defensat el dimensionament de l'alerta per les previsions que apuntaven que les nevades dijous havien de ser més intenses i esteses, malgrat que ha reconegut que "és possible que algú tingui la percepció que se n'ha fet un gra massa".

Font: ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario