viernes, 3 de febrero de 2012

Desactivada l'alerta per nevades i activada l'alerta per fred al Maresme

El servei de meteorologia del Consell Comarcal ha desactivat l'alerta per nevades al Maresme, però ha activat la de fred. Les temperatures baixes es mantindran al llarg de tot el cap de setmana. Per a la propera nit-matinada s'esperen mínimes que poden fregar els -7 graus a l'interior del Maresme i els -4 a la costa.

Tal i com vam anunciar el passat dimats, després de la neu ha arribat l'onada de fred. Aquesta matinada ja s'han registrat temperatures per sota de zero i al llarg del dia les màximes no passaran dels 4 graus positius. A la matinada els termòmetres es desplomaran i la previsió indica un registre de temperatures per sota de zero a qualsevol punt del territori. La previsió per a la matinada de dissabte a diumenge és que encara es puguin registrar mínimes més baixes.
Davant la confirmació d'aquestes temperatures extremes per a una comarca com el Maresme, el Consell Comarcal reitera la necessitat que els municipis activin les mesures de prevenció adients com: habilitar espais perquè puguin dormir les persones sense sostre, coordinar les mesures de protecció de la població més vulnerable (gent gran que viu sola i persones amb necessitats d'atenció sanitària o assistencials dependents...) i tancar els sistemes de reg automàtic de les zones verdes per evitar la formació de gel a voreres i calçades, entre d'altres.
La pagesia és important que tingui la previsió de protegir els seus conreus amb mantes tèrmiques tota vegada que es preveu que es produeixi l'anomenada "glaçada negra" (la gelada que es produeix amb una humitat ambiental molt baixa i per tant no produeix el gebre que protegeix les plantes. Aquest tipus de glaçades provoca la destrucció i ennegriment de les plantes).
Els ciutadans cal que prenguin també mesures de previsió i d'autoprotecció, tant dins de la llar com si han de desplaçar-se en cotxe. Podeu consultar els consells i recomanacions que es donen des de protecció civil, CLICANT AQUÍ.
El Consell Comarcal continuarà informant dels possibles canvis que es vagin detectant.

Font: Consell Comarcal del Maresme

3 comentarios:

 1. excelente labor de información, ha sido el referente a nivel de información en Dosrius, en cuanto a esta alerta meteorológica, a ver si se corrige la situación en la Web del ayuntamiento, porque como bien digo alguien, si no ¿¿¿para que nos sirve???

  ResponderEliminar
 2. Avui a les 07:45 h. he demanat informació per sortir via Corredor, Can Bordoi i LLinars, segon l'informació estava tot correcte. Be alhora de creuar cinc pous i la pujadeta a la cruilla els problemes, els dos o tres quatre per quatre fantastic, però nosaltres hem hagut de girar cua, ja que el cotxe amb tracció a quatre rodes anava patinan, i descontrolat. Des de l'ajuntament i Diputació no s'ha fet cap intervenció, ni posar sal, ni informar en la via, ni preveue cap accident, per mi es una irresponsabilitat deixar una via lliure sense contrastar la seva seguretat.
  Més llenya

  Silvestre

  PD He tingut que anar fins a Dosrius centre, per anar a Granollers i AP 7

  ResponderEliminar
 3. Muchas gracias de verdad llevo poco viviendo aquí y la verdad,nunca había visto una asociación tan dedicada a sus vecinos es un placer gracias !!!

  ResponderEliminar