viernes, 5 de agosto de 2011

Ja que l'Ajuntament no diu res, ho fem públic des de la nostra entitat

El Consell Comarcal completa la segona fase de control del mosquit tigre a 23 municipis
La tercera fase es farà la segona quinzena de setembre
 
El Consell Comarcal ha completat la segona fase d'actuacions per intentar frenar la propagació del mosquit tigre al Maresme. En total s'han tractat amb larvicida més de 2.500 embornals sifònics. En aquesta segona fase s'ha actuat a 23 municipis, 4 més que a la primera. Les poblacions que s'hi han incorporat a la campanya han estat: Malgrat de Mar, Montgat, Teià i Tiana.
Les actuacions amb larvicides impulsades pel Consell Comarcal se centren en l'espai públic i, en concret, en els embornals sifònics (aquells que retenen aigua) que són un dels llocs utilitzats habitualment pel mosquit tigre per la posta d'ous. El larvicida, com el seu nom indica, actua contra les larves impedint que es converteixin en mosquit adult.
Des del 18 de juliol, s'han tractat més de 2.500 embornals situats en els municipis: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Caldes d'Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Sant Andreu de Llavaneres, El Masnou, Malgrat de Mar, MontgatPineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Tordera i Vilassar de Dalt.
El Consell Coamrcal del Maresme ha assumit el total de les actuacions en aquells municipis que s'hi han adherit a la campanya. També ho ha fet Arenys de Munt, tot i que en aquesta població no s'han localitzat embornals sifònics.
La segona quinzena de setembre es durà a terme la tercera fase d'intervencions.

La lluita contra el mosquit tigre és cosa de tots

El Consell Comarcal i els ajuntaments estan actuant en els espais públics, però cal comptar amb la complicitat dels ciutadans. A les terrasses, als balcons, als patis i als jardins particulars també hi ha objectes i espais on s'acumula aigua i són susceptibles de convertir-se en lloc de posta d'ous de mosquit tigre. El CCM ha activat un espai a la web corporativa on s'informa d'aquells punts sensibles amb els quals cal tenir cura: www.ccmaresme.cat
 

4 comentarios:

  1. Gracias por la imformación.

    ResponderEliminar
  2. Hombre.

    Ahora como nuestro alcalde ya no es el presidente del Consell Comarcal, ya no hay que ponerle medallas a los otros.
    Faltaría más.

    ResponderEliminar
  3. No, home no. Què ara les coses importants pasan a la Diputació. El Consell Comarcal és per aprenents.

    ResponderEliminar
  4. L'Ajuntament de Dosrius ha rebut una subvenció de gairebé 5.000 euros de la Diputació destinada a l'Arxiu Municipal. Concretament, aquests diners serviran, d'una banda, per a la restauració de documents de l'arxiu i, de l'altra, per subvencionar activitats per a la recuperació de la memòria històrica; en concret, per a la revista Duos Rios, que es dedicarà a la Guerra Civil al municipi.

    Què extrany que en "poco-yo" com l'hi diuen la canalla, hagi perdut l'oportunitat de posar-se l'habitual medalleta, sobretot ara que és tot un Diputat. Potser com que a estat tan ocupat fen la supervedette no hi ha pensat.

    ResponderEliminar