martes, 27 de diciembre de 2011

El parc, deixa'l net

Un tríptic demana als usuaris que no embrutin els parcs

L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona ha editat 15.000 exemplars d'un díptic informatiu sota el nom 'El parc, deixa'l net' amb l'objectiu que els usuaris de la Xarxa de Parcs Naturals no llencin les deixalles que generin a qualsevol lloc i se les emportin a casa. La distribució del fulletó es farà a través dels informadors dels parcs i dels punts i oficines d'informació.
El díptic recull un seguit de recomanacions generals com ara que els usuaris dels parcs s'emportin la brossa a casa o bé que la llencin als punts de recollida dels municipis del parc. També es recomana separar les deixalles orgàniques de les inorgàniques, i llençar-les als contenidors adequats.

Es tracta que els usuaris dels parcs entenguin que la retirada de la brossa dels espais naturals és complicada i costosa, tant per la dispersió geogràfica dels contenidors com per l'accés del servei de recollida. Per això, també s'han reduït els punts de recollida en aquests espais naturals, que s'han situat als accessos principals i a les zones d'aparcament.

La iniciativa pretén ser una bona pràctica ambiental per tal de mantenir l'equilibri entre la preservació del parc i l'ús públic del patrimoni natural.

Font de la informació: Diputació Barcelona Xarxa de Parcs Naturals

Veure Tríptic

2 comentarios:

  1. No deixa de ser curiós que tinguem un alcalde diputat a la diputació i no doni difusió des de la web oficial de l'ajuntament. Estarà amb la seva afició dels avets.

    ResponderEliminar
  2. Primer ells han portat un personal que tallaba els arbres per vendre la llenya que ho han deixat tot plé de llaunes i botelles, ara fan veure que es preocupen del parc fent responsables als visitants, quin morro.

    ResponderEliminar