martes, 4 de noviembre de 2014

TRANSPORT GRATUÏT EN CAN MASSUET, DOSRIUS I CANYAMARS, 9N.2014 TU PARTICIPES-TU DECIDEIXES.

En suport a la campanya de la societat civil catalana representada a l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural pel dret a poder expressar lliurement, mitjançant consulta popular sobre el parer de la ciutadanía de Catalunya sobre la possibilitat de poder optar a viure en un país independent de la resta de l'estat espanyol, difonem els punts on es podrà votar a Dosrius i els mitjans de transport gratuït que estaran a disposió dels que vulguin votar i ho necessiten amb la finalitat fonamental de facilitar el  poder exercir aquest dret democràtic. 


CAN MASSUET:HORES DE SORTIDA: 9,15H-10,15 H-11,15H-12,15H-13,15H
16,15H-17,15H-18,15H Y 19,15H.

LLOC DE VOTACIÓ: INSTITUT DOSRIUS.
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) és una organització de base transversal i unitària que té com a objectiu la independència de la nació catalana per mitjans democràtics i pacífics. Compta amb més de 500 assemblees territorials arreu del país, una cinquantena d'assemblees sectorials, i exteriors, formades per desenes de milers de persones que treballen desinteresadament per la llibertat col·lectiva.


L'ANC ha organitzat les dues mobilitzacions més multitudinàries de la història dels Països Catalans i de les més grans d'Europa. La primera, l'Onze de Setembre de 2012, amb la manifestació a Barcelona Catalunya, nou estat d'Europa, i la segona, la Diada del 2013, amb la Via Catalana cap a la Independència.
L'ANC és hereva del moviment de les consultes sobre la independència que es van dur a terme arreu del país del 2009 al 2011. El 30 d'abril del 2011 es va celebrar la Conferència Nacional per l'Estat Propi, que va marcar l'inici de l'expansió pel territori de l'ANC fins la seva constitució el 10 de març de 2012 al Palau Sant Jordi.

Òmnium Cultural 


Va néixer l'11 de juliol de 1961 per iniciativa de diverses personalitats del sector cultural català, en un moment en què el català estava prohibit en l'àmbit institucional pel règim franquista a Espanya. Des del primer moment va aglutinar gran quantitat de simpatitzants de tots els àmbits socials, culturals i polítics, que veien en l'entitat el millor instrument amb què defensar la llengua i cultura catalanes, en un moment d'absència d'institucions i partits polítics catalanistes legals. L'auge i suport social de l'entitat va provocar el recel de les autoritats franquistes que, el 1963, van registrar i van clausurar la seva seu, prohibint les seves activitats.

Entre 1963 i 1967, Òmnium Cultural va seguir treballant des de la clandestinitat i l'exili, gràcies a les aportacions de particulars, lluitant contra la dictadura franquista, i en favor de la democràcia, del restabliment de les institucions polítiques d'autogovern català, com la Generalitat de Catalunya, i de l'ús social del català tant en els mitjans de comunicació com en la vida social, cultural i administrativa.

El 1967, després d'una llarga batalla jurídica, Òmnium Cultural va aconseguir la legalització. En aquest moment,), l'entitat va poder restablir i potenciar les seves activitats. Va ser en aquest moment quan va iniciar l'obertura de delegacions a tot Catalunya i en els territoris de parla catalana, Illes Balears i Comunitat Valenciana principalment.

Una de les fórmules d'Òmnium Cultural per incentivar la producció cultural en català va ser la creació de diversos premis literaris. El 1969 va crear el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, una de les distincions culturals més prestigioses de Catalunya, amb la qual es reconeix cada any a una persona que s'hagi distingit per la seva obra literària, científica o intel·lectual, escrita en llengua catalana. A principis de la dècada de 1970 va potenciar la gala de la "Nit de Santa Llúcia", en la qual es lliuren tres dels principals premis literaris en català: el Premi Sant Jordi de Novel·la, el Premi Mercè Rodoreda de contes curts, i el premi Carles Riba de poesia.

Després de la fi de la dictadura franquista a Espanya, i la recuperació de les llibertats polítiques i culturals a Catalunya, Òmnium Cultural va seguir treballant per a la normalització de l'ús del català en tots els àmbits de la societat, i la seva equiparació a l'ús del castellà. Amb el restabliment de la Generalitat de Catalunya i de les polítiques públiques en el marc de l'autogovern català, Òmnium Cultural impulsa nous projectes més centrats en la promoció cultural i la cohesió social. Un altre dels seus àmbits de treball és la promoció de les tradicions i celebracions pròpies de Catalunya. Des de l'any 2000 organitza cada 11 de setembre la Festa per la Llibertat ("Festa per la llibertat") per celebrar la Diada i el 23 de juny coordina la Flama del Canigó.

Des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006 Òmnium defensa obertament el dret de autoderminació de Catalunya. El 10 de juliol del 2010 més d'un milió de persones segons la Guàrdia Urbana participen en la Manifestació "Som una nació. Nosaltres decidim" organitzada per Òmnium per respondre a la sentència judicial.

Actualment Òmnium defensa la celebració d'una consulta d'autodeterminació o acord per a consulta no vinculant en 2014 el 9 de novembre del 2014. Per exemple, impulsa la campanya "Un país normal" 7 i forma part del "Pacte Nacional pel Dret a Decidir" que reuneix unes 1.600 entidades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario