miércoles, 29 de junio de 2011

OPOSICIÓ DAVANT L’ELIMINACIÓ DEL SERVEI D’ATENCIÓ CONTINUADA DEL CAP D’ARGENTONA

Comunicat de Premsa de l'Ajuntament de Dosrius

A final de juny, la Directora Executiva del Vallès Oriental i Maresme del CatSalut, Sra. Aurora Dueñas, va informar als ajuntaments d’Argentona, Dosrius i Òrrius, la decisió del Servei Català de la Salut d’eliminar, a partir de l’1 de juliol de 2011, el servei d’atenció continuada del CAP d’Argentona, mesura inclosa en el pla de reestructuració i estalvi de la sanitat pública, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

A partir del mes vinent, el nou horari del CAP d’Argentona quedarà així: de dilluns a divendres de 8 del matí a 9 del vespre i dissabtes de 9 del matí a 5 de la tarda. Fora d’aquest horari, caldrà adreçar-se al centre més proper, en aquest cas l’Hospital de Mataró, o bé a través del servei d’urgències domiciliàries trucant al telèfon 061.

L’alcalde de Dosrius, conjuntament amb els altres dos municipis, ha adreçat un escrit queixant-se per aquesta mesura, en el qual, entre d’altres coses s’hi diu:

(...) No entenem com la retallada d’un servei d’urgències pot atendre exclusivament a qüestions econòmiques i estadístiques, sense tenir en compte d’altres factors que atempten contra drets fonamentals.

(...) el CAP d’Argentona dóna també servei als nuclis veïns d’Òrrius i Dosrius, municipis que es troben més allunyats de la capital del Maresme. En total aquesta eliminació del servei d’atenció continuada afectarà un total de 18.000 habitants. Aquesta mesura posarà en perill els casos d’urgència vital en els que la distància a recórrer i el temps d’atenció poden ser crucials.

(...) el servei d’atenció primària del CAP d’Argentona sempre havia estat valorat molt positivament pel Consorci Sanitari del Maresme. Resulta incomprensible perquè es vol suprimir aquest servei que s’ha qualificat d’exemple de gestió i bon funcionament. Aquestes situacions de gran injustícia social exigeixen adoptar d’altres mesures que permetin reduir els costos sense haver de retallar indiscriminadament els serveis.

Per totes aquestes raons ens oposem fermament a aquesta decisió que tot i poder justificar-se des d’un punt de vista econòmic, afecta als drets de la persona d’accés als serveis sanitaris i protecció de la seva salut.

L’Ajuntament Dosrius, conjuntament amb els municipis d’Argentona i Òrrius, inicia una campanya de sensibilització entre la població i recollida de signatures per tal de mostrar el seu rebuig a aquesta retallada dels serveis sanitaris. Podeu trobar el document de recollida de signatures a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament, a la pàgina web de l’ajuntament i adjunt a aquest comunicat.

Dosrius, 28 de juny de 2011

Document de Recollida de Signatures

No hay comentarios:

Publicar un comentario