lunes, 30 de mayo de 2011

Artur Mas puja 12.000 euros el sou de set càrrecs de confiança

Austeritat, sí, però no igual per a tothom. Perque mentre Artur Mas no para de retallar en temes com la sanitat i reclama sacrifici als ciutadans, set als càrrecs de la Generalitat que exerceixen com com a caps de gabinet dels delegats en els àmbits equiparables a les vegueries han vist incrementat el seu sou en 12.000 euros bruts l’any (fins a sumar 60.000 euros, si atenem a les xifres més conservadores fetes públiques en diversos mitjans).

Entre ells el de Tarragona, el periodista procedent de Canal Català, Joan Martínez. La decisió, que fa grinyolar la coherència del discurs de l’executiu convergent, es posa en pràctica a partir de l’augment de l’escala funcionarial dels caps de gabinet i es justifica pels estalvis aconseguits en les delegacions territorials gràcies a la reducció de presència territorial d’alguns dels departaments. Ara bé, la pregunta és òbvia: comptat i debatut, quant s’estalvia realment al final? I més si tenim en compte que la mateixa Generalitat ha ajornat l’aplicació de la llei de vegueries. Alhora, i per poder tenir elements comparatius que ajudin a valorar la pujada, cal tenir present que el cap de gabinet del delegat de govern a Tarragona cobrarà més que l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que tenia un sou de 64.000 euros abans de retallar-se’l en un 10% arran de la decisió del govern central de reduir el salari dels funcionaris.

Segons es reflecteix en diversos mitjans d’informació, entre ells ‘El Periódico’, tots els beneficiats per aquesta contradicció del discurs de Mas “són personal eventual i van ser contractats com a càrrecs de confiança. Estan adscrits al Departament de Presidència i bàsicament la seva funció és coordinar la tasca dels delegats territorials”.

Font: 

No hay comentarios:

Publicar un comentario