miércoles, 24 de noviembre de 2010

I ROGAINING DEL CORREDOR

Us esperem a tots aquest diumenge a Can Massuet !!

El proper diumenge 28 de novembre, Dosrius acollirà el I Rogaining del Corredor, que esdevindrà la darrera cursa d’orientació oficial de la temporada de 2010. La prova està organitzada pel Club Esportiu d’Orientació OROS, amb el patrocini de l’Ajuntament de Dosrius i la Federació Catalana de Curses d’Orientació de Catalunya, la col-laboració del Centre Excursionista de Dosrius, l’Associació de Veïns de Can Massuet del Far, l’associació gastronòmica de la Colla del Pilón i el Bar Les Piscines de Can Massuet. Es preveu la participació de més de 300 corredors.

L’ Orientació és un esport d’origen escandinau que a poc a poc està arrelant amb força al nostre país. Amb la seva pràctica es combina l’activitat física amb l’afició per activitats de natura i obliga a exercitar el raonament, la intuïció i l’estratègia per assolir els objectius. És apte per a persones de totes les edats i es pot practicar a nivell competitiu o simplement lúdic o familiar.
El repte és trobar una sèrie de fites, mitjançant un mapa realitzat expressament per a l’ocasió, amb corbes de nivell, indicació de la vegetació (bosc espès, bosc clar, prats, camps conreats,...) i elements identificables sobre el terreny (camins, carreteres, cases, masies, arbres singulars, roques...). La navegació s’ha de fer únicament amb l’ajuda d’una brúixola i el control de pas per cada fita es fa amb una pinça que porta un xip per descarregar la informació en finalitzar.

Hi ha diverses modalitats de curses: la lineal consisteix en seguir un ordre preestablert de fites, amb independència de l’itinerari escollit per l’orientador; la nocturna també és a peu, però s’ha d’anar equipat amb una llanterna o frontal; i l’anomenada Rogaining, que amb sis hores s’ha de trobar el màxim de fites possibles, segons l’estratègia que es marqui cada equip de 2 a 5 persones. També hi ha la modalitat de curses en bicicleta de muntanya.
Les característiques geogràfiques i naturals de Dosrius fan del seu terme municipal un dels indrets més propicis per a la pràctica d’aquest esport.

La I Rogaining del Corredor començarà a les 9h al Centre Esportiu de Can Massuet del Far i es preveu que els corredors arribin entre les 12h i les 15.30h. La jornada esportiva finalitzarà amb un dinar per a tots els esportistes i el repartiment de premis.


No hay comentarios:

Publicar un comentario