martes, 31 de enero de 2012

Onada de fred al Maresme a partir de divendres

El servei de meteorologia del Consell Comarcal ha informat que el Maresme es veurà afectat per una onada de fred a partir del proper divendres, 3 de febrer. La previsió indica que podem arribar a unes temperatures mínimes històriques, com les registrades l'hivern de 1956.
El fred intens es començarà a notar el dijous, però serà a partir de divendres quan els termòmetres es desplomaran i registraran temperatures sota zero fins i tot en els municipis de costa. Tot i que la previsió s'anirà perfilant en els propers dies, ara per ara, els mapes indiquen que al Maresme Central (Mataró i municipis de les rodalies) poden arribar a registrar mínimes de - 6º i al Maresme Nord (entorn de Tordera) els termòmetres podrien caure fins els -14º.
Davant d'aquesta situació, el Consell Comarcal del Maresme ja ha avisat els serveis de protecció civil municipals perquè activin les mesures de prevenció adients com: habilitar espais perquè puguin dormir les persones sense sostre, coordinar les mesures de protecció de la població més vulnerable (gent gran que viu sola i persones amb necessitats d'atenció sanitària o assistencials dependents) i tancar els sistemes de reg 
automàtic de les zones verdes per evitar la formació de gel a voreres i calçades, entre d'altres.
La pagesia és important que tingui la previsió de protegir els seus conreus amb mantes tèrmiques tota vegada que es preveu que es produeixi l'anomenada "glaçada negra" (la gelada que es produeix amb una humitat ambiental molt baixa i per tant no produeix el gebre que protegeix les plantes. Aquest tipus de glaçades provoca la destrucció i ennegriment de les plantes).

Els ciutadans cal que prenguin també mesures de previsió i d'autoprotecció, tant dins de la llar com si han de desplaçar-se en cotxe.

Podeu consultar els consells i recomanacions que es donen des de protecció civil, CLICANT AQUÍ

Font: Consell Comarcal del Maresme

5 comentarios:

  1. És curiós que l'Ajuntament no ens informi d'això. No?

    ResponderEliminar
  2. es que esto es de una despreocupación infinita,por todas partes corre la noticia de la entrada de este frente,en todas partes menos en la web muerta del ayuntamiento,se trata de la seguridad de las personas y bi aún por esas,en que mundo viven

    ResponderEliminar
  3. Obviamente, supongo que nuestro ayuntamiento, bueno, el nuestro no (VISCA CAN MASSUET INDEPENDENT...), el de Dosrius habrá tomado precauciones para evitar en lo posible los efectos de una posible nevada o helada... haciendo acopio de sal y teniendo preparadas un par o tres de quitanieves... que no excavadoras que te quitan la nieve y te dejan el hielo...
    (para información de alguna mente privilegiada del ayuntamiento, la sal se hecha antes que el hielo para evitar la aparición de éste último...). Pero para qué me voy a preocupar por semejante tontería...si ya sabemos que no el dinero para la sal y alquilar las quitanieves se lo van a regalar a algún amiguete contratista para apuntalar dos paredes de una casa que nos han regalado porque se está cayendo..., pero eso si es inteligencia..., en fin... donde estará el articulo 12 de la Pepa...

    ResponderEliminar
  4. Pues ya me veo al Corbalán retirando la nieve junto con la brigada. Eso si, la quitaran de las casas de sus votantes y la echaran delante de las casas de los que no los soportamos.

    ResponderEliminar
  5. Recordo altres onades i si a algú li pot servir li diré el que penso fer.

    Totes les canyeries d'aigua que no faci servir les buidaré per que no es trenquin (rec).

    Deixaré un petit fil d'aigua que ompli una banyera, te dues funcions, que no es geli a la canyeria i la rebenti i disposar d'una reserva per si gela la de la companyia.

    Posaré unes pilotes i botelles de plàstic buides a la piscina de manera que facin de coixí de dilatació si gela molt.

    Apa, si algú vol fer mes suggeriments crec que seran ben rebuts.

    ResponderEliminar