martes, 8 de febrero de 2011

El Consell Comarcal du a terme el programa "petits arranjaments a domicilis de persones vulnerables"

El darrer semestre de 2010 es van fer 97 actuacions a 39 llars
El Consell Comarcal del Maresme, a partir del Pla Especial d'Ocupació de "petits arranjaments a domicilis de persones vulnerables" subvencionat pel SOC dins el programa IMPULS per l'ocupació, està duent a terme des del segon semestre de 2010 un programa d'ajut per millorar l'habitabilitat de les llars de les persones amb necessitats especials a partir de petits arranjaments a la llar.


Per petits arranjaments s'entenen els treballs de reparació o eliminacions de graons, humitats, canvis de banyera per dutxa, sanejament i tractament antilliscant de la pavimentació, pintura, canvi de quadres elèctrics, de sanitaris en mal estat...i d'altres que poden ajudar a fer més confortable l'habitatge de les persones amb necessitats especials i que, per la seva situació econòmica i social, estan considerades com a "persones vulnerables". Dins d'aquest col·lectiu es troben famílies amb greus mancances econòmiques (principalment gent gran), persones amb dependència o amb dicapacitat, amb problemes de mobilitat i pèrdua d'autonomia.

El Consell Comarcal actua a partir de les peticions que realitzen els serveis socials municipals que són els que coneixen les necessitats reals de les persones que demanen ajut domiciliari.

Aquest programa es va iniciar el segon semestre de 2010 i es va oferir a 29 dels 30 municipis del Maresme (tots menys Mataró). S'hi han acollit 19:  Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Montgat, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Tordera i Vilassar de Mar.

Amb les peticions formulades des dels serveis socials d'aquests ajuntaments, s'han pogut realitzar un total de 97 actuacions a 39 llars que han ocupat 15 persones (3 brigades formades per paletes, pintors, lampistes i manobres; més coordinador del projecte, cap de brigades i administratiu). El SOC s'ha fet càrrec del sou dels treballadors i el CCM ha assumit el cost dels materials de construcció, pintura, components elèctrics o de fontaneria... que s'han necessitat i per als quals ha invertit 11.227,65 €.

El projecte continua aquest 2011, després que la petició presentada pel CCM al programa IMPULS hagi estat aprovat. Tot i això, només actua una brigada formada per un encarregat paleta, un lampista, un pintor i un manobre.

La pregunta és: i Dosrius, perquè no hi és?

2 comentarios:

  1. Home, jo faria la pregunta directa al Ajuntament i ho demanaria via instancia, a més de requerir al grups politics per saber si els ciutadans i ciutadanes de Dosrius han quedat exclossos d'aquest programa IMPULS que durant el 2011 continua. La veritat es fa dificil entendre que podem perdre els pocs recursos que ens queden en època de crisi per impulsar accions de millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

    Silvestre

    ResponderEliminar
  2. Aquesta es la instància que s'ha presentat

    https://sites.google.com/site/avvcanmassuet/Instancia_programa_petits_arranjaments.pdf?attredirects=0&d=1

    ResponderEliminar