martes, 8 de febrero de 2011

El Maresme tindrà setze regidors més després de les eleccions municipals

Premià de Dalt, Llavaneres i Montgat passaran de tretze a disset edils i Dosrius i Sant Pol en sumaran dos cadascun, d'onze a tretze
Els consistoris del Maresme resultants de les properes eleccions del 22 de maig estaran formats per 450 regidors, 16 més que els vigents actualment. L'augment de població a la comarca provoca que cinc municipis vegin incrementat el nombre de representants polítics al ple. Es tracta, concretament de Dosrius i Sant Pol, que passen d'onze regidors a tenir-ne tretze, i de Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres i Montgat, que augmentaran fins a disset –ara en tenen tretze– el nombre de representants polítics.
Una de les conseqüències que podria tenir aquest augment de cadires és una fragmentació política més gran. Amb els resultats de l'any 2007, ICV-EUiA hauria entrat al ple de Premià de Dalt si aleshores hagués estat format per disset regidors. De fet, fa quatre anys es va quedar a un sol vot de ser el tretzè regidor premianenc. Així mateix passa amb Ciutadans a Montgat, que aleshores es va quedar a les portes d'obtenir representació. Amb els mateixos vots que en les darreres eleccions, ara obtindria un regidor. Per l'aplicació de la llei d'Hondt, aquest augment de regidors podria afavorir les forces més votades. Per exemple, a Sant Pol tant CiU com el grup independent Junts van obtenir quatre representants en un hemicicle d'onze regidors el 2007. Amb el mateix nombre de vots, però en un ple de tretze –tal com passarà al maig– Junts hauria obtingut cinc regidors, mentre que CiU, amb una vintena menys de vots, quedaria amb els quatre edils que ara té.
Sense reformes
La majoria dels ajuntaments podran assumir aquest augment de representants sense haver de fer reformes a la sala de plens. Alguns consistoris, com Dosrius o Sant Pol han actuat recentment en aquest sentit i no tindran problemes. Tampoc n'han de tenir a Premià de Dalt, on al setembre van estrenar les noves dependències municipals de La Fàbrica. “La sala ja es va construir pensant en l'ampliació de regidors, així com la sala de juntes, i també es van fer més despatxos dels que necessitàvem ara”, expliquen fonts municipals.

Publicat a El Punt, 8/2/2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario