sábado, 29 de enero de 2011

Enllumenat públic

Hem rebut aquest missatge del que volem fer-vos partícips

"Hola, amigos de la AVV:
De nuevo me pongo en contacto con vosotros, porque quiero denunciar y a través vuestro, "informar" y reclamar al Ayuntamiento ¡Que ha llovido!. Y.... como consecuencia, volvemos a estar sin alumbrado público en: Avda Can Massuet, 79 - 81 - 83; C/ Vilassar y C/ Can Pruna.

A estas alturas de la historia, ya no se cual es el problema. Si la causa, o el efecto. Si el que llueva, o como consecuencia de ello, nos quedemos sin luz en la calle.

Por tanto, me atrevería a sugerir al ayuntamiento, que, ya que no son capaces de reparar la avería en el tendido eléctrico del alumbrado de este sector, que, instalase un gran paraguas para que aquí, en esta zona no lloviese, y así pudiéramos disfrutar de nuestro "derecho" a tener luz en la calle todas las noches del año (aunque llueva).

Quedo una vez mas, en la esperanza de ver resuelto el problema, aunque, la patente incompetencia de algunos, me deje algún que otro lugar para la duda.

En cuanto a vosotros, Gracias, y ánimo.

Saludos.
José A. Negre"

viernes, 28 de enero de 2011

Fiscalía se querella contra la alcaldesa de Esparreguera por un delito medioambiental

La Fiscalía de Barcelona ha presentado una querella en un juzgado de Martorell contra la alcaldesa de Esparreguera, Francesca Fosalba, y el concejal de Medio Ambiente, Pedro Pereño, por presuntamente haber permitido el vertido de aguas residuales contaminadas procedentes de dos urbanizaciones a tres torrentes, según ha confirmado Europa Press.
Según el fiscal, desde antes de junio de 2007 --cuando los querellados tomaron posesión de sus cargos--, las aguas residuales de las urbanizaciones de Mas d'en Gall y Can Rial se vertían, con el conocimiento y consentimiento tanto de la alcaldesa como del concejal, a tres torrentes, afluentes de las rieras de Magarola y Pierola, según ha avanzado este viernes 'El Periódico'.

Pese a que dos de estos torrentes tenían depuradoras, no estaban en funcionamiento, por lo que las aguas se vertían sin tratar de depurarlas.

El fiscal subraya que el Ayuntamiento carece de autorización para verter en estos torrentes, "ni mucho menos para contaminarlos", si bien está gestionando la construcción de un colector por parte de la Agencia Catalana del Agua (ACA).

Asegura que los dos querellados, a pesar de tener conocimiento de los vertidos, no adoptaron medidas para evitarlos, pese a sus responsabilidades como alcaldesa y concejal.

Tras varios análisis se concluyó que los vertidos contaminan el agua, impiden el desarrollo de la vida acuática y suponen un "riesgo grave de contaminación para los acuíferos existentes, limitando los diferentes usos del agua", por lo que les imputa un delito contra los recursos naturales y el medio ambiente.

MÁS DE MEDIA DOCENA DE QUERELLAS

Durante 2010, la Fiscalía de Medio Ambiente de Barcelona se querelló contra más de media docena de ayuntamientos por los mismos hechos, por lo que la querella contra la alcaldesa de Esparraguera se suma a otras interpuestas contra los responsables municipales de seis localidades como Sentmenat (Vallès Occidental), Dosrius (Maresme), Copons (Anoia), Sant Pere de Ribes y Oristà (Osona).

En todos los casos se trata de posibles delitos contra los recursos naturales y el medio ambiente, con penas de entre 6 meses y 4 años de cárcel e inhabilitación especial para el cargo público.

En el caso de que afectara a la salud de las personas podría imponerse una pena de entre 4 y 6 años de cárcel.

En estos momentos, y teniendo en cuenta que la Fiscalía, solo en la provincia de Barcelona, está investigando una decena de casos más, el vertido de estas aguas es uno de los principales problemas con los que se está encontrando la Fiscalía de Medio Ambiente.

Publicat a: elEconomista.es (28/01/2011 - 14:05)

miércoles, 26 de enero de 2011

“El Consell s'ha guanyat a pols el reconeixement”

“Les bases hi són, i també el compromís ferm de la majoria de forces polítiques de resoldre el problema, i hi ha un traçat sobre la taula”
“El turisme, el Tecnocampus, l'oferta de serveis i l'especialització de les empreses ens ajudaran a sortir de la crisi”
Josep Jo (Dosrius, 1956) enllesteix el segon mandat com a president del Consell Comarcal del Maresme. Optimista de mena, el també alcalde socialista de Dosrius defensa la feina d'una administració “que si no hi fos s'hauria de crear”, amb un govern d'ampli consens amb CiU i ERC “on no han faltat els grans debats, però on s'ha imposat el bé per al territori”.

Segon mandat al capdavant del Consell Comarcal del Maresme –el primer va ser entre el l'any 1999 i el 2003–. Com el definiria?

Molt millor que l'anterior, perquè hem pogut treballar les bases que s'havien apuntat llavors, sobretot pel que fa al Pla Estratègic 2015. Quan comences un mandat sempre treus del calaix un full en blanc i apuntes els objectius a assolir i quan l'acabes veus que a banda dels apuntats n'hi ha d'altres que també s'han aconseguit. Aquesta és la sensació que em queda.

Com ara?

Ens vam posar un llistó molt alt, com ara consensuar un projecte de mobilitat ampli i viable per a la comarca més enllà de les preferències polítiques. Ha estat el gran encert del mandat.

Un projecte que, de moment, no ha prosperat.

Però les bases hi són. I el compromís ferm de la majoria de forces polítiques de resoldre el problema, i hi ha un traçat sobre la taula. Ara només cal desenvolupar-lo, perquè els calendaris hi són. Si ara no hi han recursos públics suficients, m'estic segur que en tornaran a haver-n'hi en un futur.

El Consell Comarcal ja és vist per la resta d'Ajuntaments com un organisme eficaç?

S'ha guanyat a pols el reconeixement. Ja no té cabuda el debat encetat per alguns sectors sobre la seva supressió. Qui coneix la gestió que fan aquests organismes sap que són imprescindibles, i més en una època de crisi com l'actual que reclama polítiques globals i d'estalvi en el territori amb grans professionals, i també amb molta imaginació.

Administrativament el Maresme és una comarca. Però, ja ha aconseguit ser-ho per a la gent que hi viu?

El Consell ha entès aquesta diversitat i l'ha recollit en la feina que ha fet, sempre buscant l'equilibri i donant resposta a les diferents necessitats. Com a exemple, en el consell d'alcaldes hi ha una participació del 90% de mitjana dels trenta representants.

Enumeri'm els objectius assolits segons el seu ordre de prioritat.

A banda de la mobilitat, clau en aquests quatre anys, el desenvolupament del Pla Estratègic 2015, que marca les línies estratègiques de futur per a la comarca en àmbits tan diversos com l'economia o la sostenibilitat. També em sento especialment orgullós d'haver aconseguit tirar endavant la Challenge, que ens distingeix com a territori de grans esdeveniments esportius, malgrat les dificultats afegides.

El Consell és l'única administració capaç d'abanderar polítiques globals per al territori?

És la seva feina principal, perquè ha d'estar per sobre dels interessos propis i limitats dels municipis. I no és fàcil, li ho asseguro.

Dóna la imatge d'un organisme que es regeix més enllà dels colors polítics, que d'altra banda hi són.

En el moment que seus al voltant d'una taula amb persones que tenen vocació de govern i el territori com a principal preocupació, és molt fàcil arribar a grans acords. Pel bé de la comarca sempre arribes a acords.

Quins motors faran sortir de la crisi al Maresme?

El turisme, el Tecnocampus, l'oferta de serveis i l'especialització de les empreses. Ens adaptarem i en sortirem enfortits.

PERFIL
Pagès de professió. Casat i amb dos fills, es confessa enamorat de la política local, la de màxima proximitat ,que comporta que els veïns l'aturin pel carrer per parlar dels seus problemes. El segon mandat al Consell l'ha deixat amb ganes de continuar. “Però serà el partit qui decidirà”, diu.

Publicat a El Punt, 26/01/2011

Construeixen una pista poliesportiva

L'equipament, a l'aire lliure, serà gratuït i el finança la Diputació
D'aquí uns dos mesos està previst que Dosrius es pugui dotar d'una pista poliesportiva exterior. L'equipament s'està començant a construir als afores del municipi, concretament al costat d'on estan instal·lats els horts urbans. La pista tindrà les mides reglamentàries per practicar-hi futbol sala i bàsquet, i accedir-hi serà completament gratuït. El cost dels treballs, assumit íntegrament per la Diputació, arriba als 80.000 euros i inclou el trasllat de sis arbres que actualment ocupen els terrenys afectats. La pista a més estarà situada al costat d'una àrea de jocs infantils.




L'alcalde de Dosrius, Josep Jo (PSC), va explicar que es tracta d'un superfície de 5.500 m² que està “situada en un lloc estratègic i d'esbarjo”. Jo es va mostrar convençut que les noves instal·lacions tindran una acollida molt bona, ja que “la pista situada a Canyamars és molt utilitzada”.

Aquest nou equipament esportiu està molt a prop de la piscina, de l'escola Encarnació Fonoll i també de la parcel·la on es començarà a construir l'edifici on hi haurà l'institut, que fa quatre cursos que funciona amb mòduls.

Publicat a El Punt 26/01/2011

lunes, 24 de enero de 2011

Llum verd per a la construcció de l'institut

El nou edifici substituirà els mòduls prefabricats on ara es fan les classes


La Generalitat ha donat llum verd perquè es construeixi el nou edifici que ha de contenir les dependències de l'institut de Dosrius. Actualment, els prop de dos-cents alumnes d'entre primer i quart de secundària reben les classes en mòduls prefabricats des de fa quatre cursos. Els terrenys on es construirà l'equipament educatiu estan situats a la zona de Can Batlle, a la sortida de Dosrius, i l'espai per a l'institut serà de prop de 5.500 m². Ara la Generalitat ha obert el termini per presentar els currículums de les empreses interessades a tirar endavant la construcció. D'aquestes empreses, s'escolliran cinc finalistes, i una serà la que finalment aspirarà a dur a terme l'obra. Segons l'alcalde de Dosrius, Josep Jo (PSC), està previst que els treballs de construcció puguin començar el primer semestre del 2012. Les mateixes previsions situen l'acabament de les obres cap al 2014. L'alcalde també va qualificar l'emplaçament del futur equipament com a “indret estratègic i de fàcil accés”, i va explicar que el nou edifici “es construirà amb criteris mediambientals, alhora que haurà de ser un referent en aquesta matèria”.

Publicat a "El Punt". 21/01/2011

jueves, 20 de enero de 2011

Xerrada informativa respecte al gas propà i l'estalvi

Hem establert contactes amb Prymagas a través de Seintec, pel tema del gas propà. Considerem que és un tema d'interès donat l'alt preu que estem pagant en l'actualitat pel gasoil.
Ens han proposat fer una reunió per a informar del tema i nosaltres volem que estigueu informats. Evidentment no hi ha cap compromís i pot assistir qualsevol veí, soci o no.

 
La convocatòria diu així:


Estimats veïns de Can Massuet El Far

Us informen que el proper 29 de gener de l'any en curs, a les 10 del matí (Primera convocatoria) i a les 12 (segona convocatoria) es farà una reunió informativa en el Local Social de Les Piscines per fer-vos arribar una proposta de gas propà, la qual suposa un estalvi energètic i econòmic enver el gas-oil.


A més les instal-lacions interiors es dimensionarien per quan arribi la red de gasNatural a la vostra urbanització.


.... /.....


Segueix ...
 
Agrairíem assistissin a aquesta xerrada, i en breu els socis, rebran la convocatòria per correu ordinari

martes, 18 de enero de 2011

lunes, 17 de enero de 2011

La Rotonda de Can Massuet (millor dit dels tres nuclis)

Avui, l'alcade ha fet una entrada referint-se a la rotonda de Can Massuet (de Dosrius). La famosa rotonda que tants anys ha demanat la nostra entitat. En la reunió que vam mantenir la junta directiva de la nostra entitat amb l'equip de govern (25 d'octubre de 2010) se'ns deia i consta en acta "El president mostra la seva preocupacio en com afectarà el trànsit, sobretot per el tema del transport escolar. L'alcalde comenta que el mes important és la seguretat i que no s'ha plantejat tallar el trànsit. Creu que en cinc / sis setmanes pot estar finalitzat. El més important és la seguretat. Abans de nadal és confia que estigui realitzada. ".

Veure acta

Avui ens diu "
Segons les previsions, l’obra pot estar acabada durant la segona quinzena de març. Aleshores, serà quan podrem dir que la famosa rotonda de can Massuet del Far, desitjada i demanada durant tants anys, per fi s’ha acabat i hi podem transitar de manera normal!"

Fantàstic. Què és el que ha fallat?. Heu provat baixant de Can Massuet anar direcció a Canyamars. És jugar-se la vida, ja que no hi ha cap visibilitat.

... I seguim amb el tema dels gossos

 Un soci, ens ha fet arribar aquest comunicat

"Ayer por la mañana, cuando mi madre apareció por el Bar, comentó que las gallinas que tenemos en casa, estaban TODAS muertas!! En el gallinero, habia un agujero y todas las gallinas dentro muertas, y una fuera, que intento escapar de sus captores, pero finalmente acabó igual que sus compañeras, brutalmente ASESINADA. La primera sensación es que algun gracioso entró, abrió y metió su perro para hacer la gracia, alguno con mucho tiempo libre.
Hoy domingo, aparecen unos chavales por aquí y me comentan algo sobre unas gallinas muertas también. Pensando en que era una broma me dice que tiene unas fotos. Fotos como esta:


Se ve a los dos perros que no han podido salir del gallinero donde han matado a sus últimas presas. No obstante antes ya habian pasado por 2 vecinos más con un total conocido de unas 30 gallinas muertas y conejos. Los perros se los ha llevado la perrera y no saldrán. Los perros no llevan CHIP por lo que no se sabe quien son los dueños. También llevaban collar, pero uno se le cayó en mi gallinero al entrar o salir por el agujero.
Esta vez solamente han sido gallinas, pero lo de perros sueltos puede llevar a algo peor si no se hace nada. En el bar sufrimos los actos vandalicos de perros sueltos que aparecen por aquí y rompen basuras, orinan y defecan por la terraza, y los dueños ni se inmutan, lo ven como normal dejar que el perro campe a sus anchas. Más control para los animales, por parte de sus dueños y de la administración pertinente antes de que pase algo peor, como en esta entrada de la AAVV de Can Massuet"


No entrarem en el tema que els veïns tinguin gallines o conills, però ... no permetrem que els gossos, ja que borden a la nit, els deixem solts i que facin el que vulguin. Tornem.... no es pot fer res?. 

Avís Tinença d'animals domèstics i de companyia

Cal que tinguem cura dels gossos i animals domèstics que tinguem a casa

Tornem a reiterar l'avís que va fer l'Ajuntament, on dèiem que s'han rebut reclamacions de diversos veïns del municipi, queixant-se dels sorolls que fan els gossos als vespres i de la bruticia que deixen als carrers.
És per això i per a una millor convivència entre veïns i veïnes, que cal que tinguem cura dels gossos i animals domèstics que tinguem a casa, tenint en compte el següent:

  1. Cal que els animals no vagin sols pel carrer
  2. Els animals no han de fer les seves necessitats a la via pública. Si ho fan, cal que ho recullim i ho netegem.
  3. Hem de tenir cura que no lladrin durant la nit, per tal que no molestin al veïnat i tothom pugui descansar i dormir.
  4. Cal que vagin ben alimentats i nets.
  5. És obligatori vacunar-los.
  6. És obligatori que portin la corresponent identificació, ja que en cas de pèrdua de l'animal es podrà localitzar el propietari.
  7. Cal tenir-los censats a l'Ajuntament.

Tot això, d'acord amb l'ordenança reguladora de la tinença d'animals domèstics i de companyia.
 

jueves, 13 de enero de 2011

miércoles, 12 de enero de 2011

Desembre: lleu retallada de l'atur


Dosrius
Atur registrat desembre 2010
394

Variació mensual abosulta
-4

Variació mesual %
-1,01%

Variació anual absoluta
3

Variació anual %
0,77%

Taxa d'atur
14,29%
Veure Document

martes, 11 de enero de 2011

Resultats de l'última enquesta i posem una altra en marxa

Com consideres que els resultats de les eleccions autonòmiques es poden extrapolar a les eleccions municipals a Dosrius?

No és significatiu. La gent vota una cosa a les autonòmiques, generals i europees que no té res a veure amb les municipals.
7 vots

A les municipals es vota a una persona, no a un partit.
5 vots

A les municipals es vota a un grup de persones que mereixen la teva confiança, al marge de qui lideri aquest equip.
14 vots

Si tots els que es presenten a les municipals volen el millor per al poble, haurien de unir-se i formar una candidatura única
4 vots

Participació: 30 vots

A part d'això, volem fer-vos arribar aquesta estadística (fer clic per ampliar-la). La gent està pendent de nosaltres i això és bo, sens dubte.


Gràcies a tots.

Fa quatre anys l'AVV de Can Massuet, va ser capaç de crear una taula de debat amb totes les formacions polítiques que es presentaven a les eleccions municipals.
Considereu interessant una taula de debat entre totes les agrupacions polítiques que es presentin a les pròximes eleccions?

Si, és interessant però no assistiré
Si, l'experiència de fa quatre anys va ser molt interessant
No, "para nada"
Si, és interessant i assistiré

Participa !!

Arranjament de pistes de tennis

Aquest matí vèiem amb sorpresa una persona arreglant les pistes de tennis de Can Massuet (tapant forats). Per fi!!. No és que estiguessin molt malament, però bé, de fet ja estaven així quan es va procedir a la concessió de les instal-lacions. És normal que el concessionari hagi de reparar el que ja estava malament quan se li va cedir?. Si demà cedeix i cau la terrassa del bar, que ens consta que ells (els concessionaris actuals) han fet el que han pogut per reparar-la i ja estava despresa des del primer dia, que passarà? Hauran de pagar ells la reforma d'unes instal.lacions municipals? Això va així?

XIFRA OFICIAL DE POBLACIÓ A 1 DE GENER DEL 2010

En el BOE 311 de 23 de desembre del 2010 s’hi publica el Real Decreto 1612/2010, de 7 de diciembre, pel qual es declaren oficials les xifres de població resultants de la revisió del Padró Municipal referides a l’1 de gener del 2010.

Dosrius
Homes: 2.530
Dones: 2.480
Total: 5.010

Var. anual: 1,48%

Veure Document

lunes, 10 de enero de 2011

Fragments del concert de Miriam Luna a l'església de Sant Andreu del Far, el dia 2 de gener

Per als que no van poder assistir i per als que ens agrada recordar-ho.



Subvencionen l'adequació de quatre camins

La Diputació ha atorgat a l'Ajuntament de Dosrius una subvenció de 20.093,37 euros per a l'adequació, el repàs i el manteniment de quatre camins del terme municipal inclosos en la campanya de prevenció d'incendis forestals pel 2010. Els camins que es van arreglar abans de l'estiu són el camí carener de can Vallalta, el de can Canyamars, el de can Rius i el camí de can Nogueres de Manyans. La subvenció suposa el cost total de les adequacions dutes a terme.

Publicat a: El punt, 7 de gener de 2011

viernes, 7 de enero de 2011

Fem un regal a la Natura !!

Demà 8 de gener farem un any més un regal a la natura, netejant una zona de bosc de Can Massuet del Far. Us esperem a tots demà a les 9 a la Plaça de Can Massuet.

martes, 4 de enero de 2011

Gossos. Tema tancat?

Com ja sabeu, des de l'AVV de Can Massuet del Far, hem anat tractant el problemàtic tema dels gossos a la nostra comunitat. Resulta del tot lamentable que ens assabentem per una veïna de les resolucions preses. Potser la paraula no sigui lamentable, però no volem perdre les formes. Tenim un altre caràcter. Mai perdrem les formes.
Ens ha de trucar una veïna per dir-nos que el problema ja està en vies de solució? I les instàncies presentades sense resposta? quedaran aquí, sense més? Si us plau ... No és tan difícil.
Agraïm al nostre Ajuntament que al final hagi pres cartes en l'assumpte,
que s'hagi mullat, de veritat, ho agraïm (i és el que calia fer) que se solucioni el problema d'una vegada per totes i que puguem caminar pel carrer sense sobresalts i sense veure en perill la nostra seguretat i sobretot la dels nostres fills i filles, però pensem que hi ha una manca de diàleg que no entenem perquè passa.

Ajut per elaborar un pla local de serveis socials

La Diputació ha atorgat a l'Ajuntament de Dosrius (Maresme) prop de 5.000 euros perquè el municipi confeccioni el pla local de serveis socials. El document, que tindrà una vigència de quatre anys, inclou, entre altres coses, la millora de l'atenció als ciutadans en matèria de serveis socials; a més, s'hi preveuen futures demandes i necessitats de la població en aquest àmbit.

Publicat a El Punt - 2/01/2011

lunes, 3 de enero de 2011

I seguim sense parar !!!


Seguim treballant en les Festes de Nadal. Hem començat, amb un taller de centres de taules nadalencs, coordinat per Luz del Mar (lease Experiment.ART), més endavant la gent de la Junta de l'AVV ha seguit treballant per poder dur a terme la cavalcada de reis i entre mig hem aconseguit tenir a Miriam Luna. No és una promesa, és ja una realitat musical, que hem tingut, diria en primícia, i amb orgull, que molt a dir en en el panorama musical.
Avui hem tingut la visita del patge reial. L'Ajuntament, no s'en va recordar del nucli de Can Massuet, però afortunadament l'AVV va poder contactar directament amb Ses Majestats Reials i vam tenir l'oportunitat de tenir, no un patge, ni, dos, sinó TRES!!!!. Més de 35 infants (nens i nenes) han parlat amb el patge real i aquest ja sabia com es deia (el nen o o nena) i els anys que tenia. La màgia del Nadal.....¿¿¿¿?????

A més els adults han participan d'aquesta festa que en principi era per a nens i nenes. Tot un èxit.
Ai Déu meu ... i encara no hem acabat !!!!!!
Qui vulgui alguna foto
del seu fill o filla (de forma gratuïta i enviada per correu electrònic) que es posi en contacte amb la nostra entitat.
Un agraïment al Bar de Les Piscines de Can Massuet que han facilitat la tasca. Sense ells, hagués estat impossible. Felicitats  !!

Feliç Nit de Reis a tots i ... els nens i nenes a dormir, que ells (els reis) ho escolten tot.....